Zo maak je pizza van papa Rene
Dit heb je nodig:
Deeg:
1. 1 kg patentmeel of Italiaanse bloem,tipo 00 voor pizza
2. 20 gr verse gist
3.een eetlepel fijn zeezout
4. 2 eetlepels suiker
5. 8 eetlepels olijfolie
6. 400-500 ml water
dan alles mengen met de hand tot een stevig deeg. Minimaal 30 minuten kneden. Daarna minimaal 4 uur laten rijzen.
Saus:
1. 2 blikken Muti Polpa basilicum 400gr.
2.een scheut olijfolie
3.een theelepeltje zout en oregano
4. 4 teentjes knoflook
Alles met de staafmixer blenden tot een lekkere saus.
Belangrijk:
bestrooi het aanrecht voor het uitrollen van de pizzadeeg rijkelijk met griesmeel. Van griesmeel krijg je een luchtige krokante bodem.
Pizzadeeg uitrollen tot 5 mm dikte of dunner, beslist niet dikker. In 10/12 minuten afbakken in een voorverwarmde oven op 240 graden. Bij voorkeur op een pizza steen of anders in de overschaal.Â